javea reizen

Jávea ligt over de weg ongeveer tweeduizend kilometer van Utrecht. Een deel van de mensen kiest ervoor om deze afstand met de auto af te leggen (vergeet de tolwegen niet mee te rekenen), zodat ze ook ter plaatse hun eigen auto ter beschikking hebben. Een ander deel van de toeristen die hun vakantie hier vieren, kiest voor de snelheid van een vliegreis naar de Costa Blanca. De prijs zal voor sommigen ook meewegen. Vliegen plus ter plaatse een huurauto is vaak duurder dan wanneer je met de eigen auto richting Jávea reist. Zeker als je met vier of vijf personen moet vliegen kan het prijsverschil aanzienlijk zijn.

 

Vliegen naar Jávea

Jávea heeft zelf geen (internationaal) vliegveld. Alicante Airport (El Altet) ligt op ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Jávea. De noordelijker gelegen luchthaven van Valencia ligt ook op ongeveer 100 kilometer van Jávea. Op beide luchthavens vliegen meerdere luchtvaartmaatschappijen. Vanuit Nederland is Transavia veruit de meest gebruikte maatschappij om mee naar Alicante te vliegen. Op Valenciaen Alicante kun je ook met KLM vliegen. Ryanair en Vueling bieden vaak ook goedkope vluchten aan. Een retourticket naar de Costa Blanca is vaak het goedkoopste als je deze tijdig boekt. Zeker voor de schoolvakanties kunnen de tarieven voor vertrek op een zaterdag snel oplopen.

 

Vanaf het vliegveld naar Jávea
Er zijn verschillende goede opties om vanaf de internationale luchthavens van Alicante of Valencia naar Jávea te reizen: met de taxi of per huurauto. Indien je met de taxi gaat dan moet je rekenen op een prijs voor een enkele rit die gemiddeld tussen de 100 en 150 euro ligt. Illegale taxi’s kun je soms iets goedkoper reserveren, maar deze worden op de luchthavens zoveel mogelijk geweerd.

Ook is er de mogelijkheid vanaf Alicante Airport een shuttle/bustransfer te regelen via www.beniconnect.comof tel. +34 965850790 (te bellen tussen 09.00 en 22.00 uur).

Richtprijs: €26,- p.p.

Vanaf Valencia is via dit bedrijf alleen een Private Transfer te boeken.

Een auto huren kan prima via Sunny Cars of Sixt. Sunny Cars werkt al tientallen jaren als tussenpersoon en heeft een goede reputatie opgebouwd. Als je bij hen huurt is een all-in verzekering altijd inbegrepen en hoef je geen verplichte tank brandstof af te nemen.
Bekijk huurauto’s vanaf Alicante Airport bij Sunny Cars.
Bekijk huurauto’s vanaf Valencia Airport bij Sunny Cars.