ALGEMENE HUURVOORWAARDEN

Reserveringsprocedure

Nadat u  via onze boekingssite een van onze appartementen heeft geboekt, wordt deze boeking definitief nadat u van ons een schriftelijke bevestiging heeft gekregen en uw (aan-)betaling is ontvangen. Wanneer uw betaling (en) niet tijdig ontvangen is, is SHEM Rentals gerechtigd de  accommodatie aan anderen aan te bieden en uw boeking zonder verdere aansprakelijkheid te annuleren.

Huurperiode

U bent van harte welkom op de wisseldag, normaliter zaterdags, vanaf 15.00. Wij verzoeken u, wederom op de wisseldag, uiterlijk 10.00 het gehuurde verlaten te hebben zodat wij in de gelegenheid zij het huis weer schoon te maken voor de volgende gasten.

Betaling

U kunt het bedrag in 1 keer betalen via iDeal door in de aan u toe te sturen factuur die u via e-mail zult ontvangen, op de “iDealknop” te drukken. Het betaalproces wijst zich vervolgens vanzelf. Na onze bevestiging en ontvangst van uw betaling is de boeking definitief.

Ook kunt u, indien uw boekingsdatum nog langer dan 8 weken vooruit ligt, ervoor kiezen in 2 termijnen te betalen. In dat geval krijgt u eerst een factuur voor de eerste aanbetaling en ca 8 weken voor vertrek de tweede factuur waarvan het bedrag uiterlijk 6 weken voor vertrek op onze bankrekening dient te zijn overgemaakt. Betaling op de hierboven genoemde wijze.

Borg

Voor aankomst dient u een borg van €250,- te hebben overgemaakt en op onze bankrekening te zijn bijgeschreven. Mocht u niet zeker zijn dat dit tijdig is gebeurt, wordt u dringend aangeraden persoonlijk contact op te nemen met SHEM Rentals zodat in overleg kan worden bepaald hoe te handelen. Zonder nadere instructies van verhuurder zal er anders geen sleuteloverdracht kunnen plaatshebben!

Aankomst

Wij verzoeken u vriendelijk ons tijdig te laten weten indien u niet binnen de gestelde aankomsttijden kunt arriveren. Indien u aankomt op een zondag, feestdag of buiten de kantooruren berekenen wij een toeslag van €60,- (te verrekenen met de borg). Om niet echt te hoeven wachten bij aankomst, wordt u dringend aangeraden het bij de boekingsbevestiging aangegeven telefoonnummer 1 uurvan te vorente bellen onder opgave van verwachte aankomsttijd, naam en woning SHEM Rentals Moraira of naam en woning SHEM Rentals Javea.

Annulering

Bij annulering meer dan 6 weken voor aanvang van de huurperiode bent u 40% van het totaalbedrag verschuldigd met een minimum van €250,- . Binnen 6 weken voor aanvang van de huurperiode bent u het gehele bedrag aan ons verschuldigd. Wij raden u daarom ten sterkste aan om een annuleringsverzekering te sluiten!

Gebruik van Linnengoed

Het gebruik van door ons vertrekt linnengoed is verplicht. Wij zullen voor één verschoning per verblijf zorgdragen. Indien u tussentijds verschoning wenst, dient u dit direct met uw contactpersoon te regelen (zie bevestigingsmail).

Maximum aantal personen

Op de boekingssite geeft u de namen, leeftijd en aantal personen op waarmee u het gehuurde object betrekt. Desgevraagd wordt er een kinderstoel geplaatst. Het is ten strengste verboden met meer dan het aantal maximum voor dat appartement aangegeven aantal personen de nacht te verblijven.  Dit kan leiden tot inhouding van de borgsom en verwijdering uit het gehuurde object, zonder dat er enige compensatie zal plaatsvinden.

In geval van kinderen jonger dan 4 jaar kan desgewenst een kinderbedje en kinderstoel worden geplaatst. U dient dit bij de boeking op te geven!

Huisdieren

Huisdieren zijn in het appartement niet toegestaan.

Electriciteits- en watervoorziening

In de Zuid-Europese landen komt stroomuitval heel soms wel eens voor en nog minder afsluiting van water. Gemeentelijke of regionale instellngen kunnen soms wegens verschillende technische redenen besluiten om kort het stroom of water af te sluiten. Nog SHEM Rentals nog de door SHEM Rentals aangestelde beheerder van de woning kunnen hiervoor aansprakelijk gesteld worden.

Internet aansluiting

Er is internet en wifi aanwezig in het appartement. De inlogcode’s kunt u vinden op de boekingsbevestiging. SHEM Rentals kan niet instaan voor de snelheid en kwaliteit van de verbinding. Een laptop of andere op internet aan te sluiten apparaten dient u zelf mee te nemen.

TV en Muziek

In het appartement is een tv en speakerinstallatie aanwezig. Normaliter is er ontvangst van Spaanse, Nederlandse, Belgische, Duitse en Engelse zenders.

Wijziging of opzegging

SHEM Rentals behoudt zich het recht voor om, in een uiterst geval van overmacht waarbij geen gebruik van het appartement kan worden gemaakt, een passend alternatief te zoeken voor de huurder. Een eventueel verschil in huurbedrag zal in zo’n geval voor rekening komen van de huurder. U bent in dat geval overigens uiteraard vrij om uw boekingsreservering zonder bijkomende kosten te annuleren. Mocht het alternatief goedkoper zijn, zal SHEM Rentals dit verschil bij vertrek verrekenen tot het maximum van de borg. Bij overmacht valt te denken aan verkoop appartement, schade, brand of onvoorziene technische mankementen (tot op heden heeft SHEM Rentals van dit recht nog nooit gebruik hoeven maken!).

Geluidsoverlast, bouwactiviteiten

SHEM Rentals spant zich in om de accommodaties zo goed en compleet mogelijk te leveren. Zij kan echter niet instaan of aansprakelijk gesteld worden voor de omgeving en/of woningen rondom het gehuurde appartement voor zaken als geluidsoverlast door buren, een verbouwing, machines etc.

Aansprakelijkheid huurder

Tijdens het verblijf in de woning bent u als huurder (en tevens voor alle meereizende personen) verantwoordelijk en aansprakelijk voor beschadiging en/of verlies van alle zaken binnen en buiten te woning. Eventuele schade welke reeds aanwezig was ten tijde van de aankomst dienen binnen 4 uur gemeld te worden op het telefoonnummer van de beheerder (zie boekingsbevestiging). Daarna valt het onder de verantwoordelijkheid van de huurder. Het kan zijn dat op een wisseldag bij de eindinspectie van een vorige huurder gebreken en/of vermissingen zijn aangetroffen welke niet tijdig konden worden verholpen. In dat geval zal de beheerder dit bij de sleuteloverhandiging aan u melden. Wij raden u ten sterkste aan om een reis- en bagageverzekering af te sluiten voor alle personen!

CONTACT

 

Verzenden