VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer is mijn reservering definitief?

Nadat u  via onze boekingssite een van onze appartementen heeft geboekt, wordt deze boeking definitief nadat u van ons een schriftelijke bevestiging heeft gekregen en uw (aan-)betaling is ontvangen. Wanneer uw betaling (en) niet tijdig ontvangen is, is SHEM Rentals gerechtigd de  accommodatie aan anderen aan te bieden en uw boeking zonder verdere aansprakelijkheid te annuleren.

Kan ik ook drie dagen boeken ipv zeven of langer?

In de periode van 1 november- 31 maart kunt u ook bijv. 3 dagen boeken. Let er wel op dat u nog steeds wel een linnenpakket per persoon en de eindschoonmaak plus waarborgsom dient over te maken.

Moet ik altijd van zaterdag-zaterdag boeken?

In de periode van 1 april tot en met 31 oktober kunt u alleen van zaterdag
op zaterdag boeken. In de periode van 1 november – 31 maart kunt u op elke
andere dag aankomen en ook voor een kortere periode dan een week boeken.

Vanaf hoe laat kan ik inchecken?

U bent van harte welkom op de wisseldag, normaliter zaterdags, vanaf 15.00 uur.

Tot hoe laat kan ik uitchecken?

Wij verzoeken u uiterlijk om 10.00 uur het gehuurde verlaten te hebben zodat wij in de gelegenheid zij het huis weer schoon te maken voor de volgende gasten.

Kies ik voor een aanbetaling of het volledige bedrag in één keer betalen?

U kunt het bedrag in 1 keer betalen via iDeal door in de aan u toe te sturen factuur die u via e-mail zult ontvangen, op de “iDealknop” te drukken. Het betaalproces wijst zich vervolgens vanzelf. Na onze bevestiging en ontvangst van uw betaling is de boeking definitief.

Ook kunt u, indien uw boekingsdatum nog langer dan 8 weken vooruit ligt, ervoor kiezen in 2 termijnen te betalen. In dat geval krijgt u eerst een factuur voor de eerste aanbetaling en ca 8 weken voor vertrek de tweede factuur waarvan het bedrag uiterlijk 6 weken voor vertrek op onze bankrekening dient te zijn overgemaakt. Betaling op de hierboven genoemde wijze.

Waarom betaal ik een waarborgsom?

Het kan natuurlijk gebeuren dat er een keer iets kapot gaat of dat u iets extra’s besteld heeft zoals een kinderbedje. Om deze en andere redenen rekenen wij een waarborgsom van € 250,- per verblijf. De waarborgsom wordt middels een eindfactuur verrekend na uw verblijf.

Wij hebben vertraging en komen later aan. Wat te doen?

Wij verzoeken u vriendelijk ons tijdig te laten weten indien u niet binnen de gestelde aankomsttijden kunt arriveren. Indien u aankomt op een zondag, feestdag of buiten de kantooruren berekenen wij een toeslag van €60,- (te verrekenen met de borg). Om niet echt te hoeven wachten bij aankomst, wordt u dringend aangeraden het bij de boekingsbevestiging aangegeven telefoonnummer 1 uurvan te vorente bellen onder opgave van verwachte aankomsttijd, naam en woning SHEM Rentals Moraira of naam en woning SHEM Rentals Javea.

Kan ik onze reis ook annuleren?

Bij annulering meer dan 6 weken voor aanvang van de huurperiode bent u 40% van het totaalbedrag verschuldigd met een minimum van €250,- . Binnen 6 weken voor aanvang van de huurperiode bent u het gehele bedrag aan ons verschuldigd. Wij raden u daarom ten sterkste aan om een annuleringsverzekering te sluiten!

Ik wil graag zelf linnengoed meenemen. Is dat mogelijk?

Het gebruik van door ons vertrekt linnengoed is verplicht. Wij zullen voor één verschoning per verblijf zorgdragen. Indien u tussentijds verschoning wenst, dient u dit direct met uw contactpersoon te regelen (zie bevestigingsmail).

Met hoeveel mensen kunnen wij in het appartement?

Op de boekingssite geeft u de namen, leeftijd en aantal personen op waarmee u het gehuurde object betrekt. Desgevraagd wordt er een kinderstoel geplaatst. Het is ten strengste verboden met meer dan het aantal maximum voor dat appartement aangegeven aantal personen de nacht te verblijven.  Dit kan leiden tot inhouding van de borgsom en verwijdering uit het gehuurde object, zonder dat er enige compensatie zal plaatsvinden.

In geval van kinderen jonger dan 4 jaar kan desgewenst een kinderbedje en kinderstoel worden geplaatst. U dient dit bij de boeking op te geven!

Kan ik ons huisdier meenemen?

Huisdieren zijn in het appartement niet toegestaan.

Is er internet aanwezig in het appartement?

Er is internet en wifi aanwezig in het appartement. De inlogcode’s kunt u vinden op de boekingsbevestiging. SHEM Rentals kan niet instaan voor de snelheid en kwaliteit van de verbinding. Een laptop of andere op internet aan te sluiten apparaten dient u zelf mee te nemen.

Is er TV en muziek aanwezig in het appartement?

In het appartement is een tv en speakerinstallatie aanwezig. Normaliter is er ontvangst van Spaanse, Nederlandse, Belgische, Duitse en Engelse zenders.

Wie kan ik bellen igv problemen?

Indien u problemen hebt en u kunt deze niet zelf oplossen of u kunt eventueel benodigde informatie niet uit de informatiemap halen die in uw appartement beschikbaar is, kunt u bellen met degene die u ontmoet heeft bij de sleuteloverdracht. Haar naam en telefoonnummer staan vermeld in de informatiemap en ook in de email die u voorafgaande uw verblijf van ons ontvangen heeft.

Waar kan ik nespresso coffeecups kopen?

In een aantal supermarkten kunt u deze cups kopen. Gebruik aub alleen originele cups! In Javea kunt u daarnaast, vlak bij uw appartement, de coffeecups van Nespresso kopen bij een electronicawinkel  ‘Milar’, Calle Cabo e la Nao-Pla, 43B. Er is een officiële Nespresso winkel in de winkelmall in Ondara (18 km van Moraira). C.C. Portal de la Marina -Av. Costa Blanca, 1, Ondara.

Is er, naast wat er al op de website staat, ook aanvullende informatie over het appartement en omgeving?

Ja zeker. In uw appartement ligt een informatiemap met aanvullende informatie. Ook de plaatselijke VVV kan aanvullende informatie verschaffen.

CONTACT

 

Verzenden