moraira stranden

De stranden van Moraira

Meerdere stranden en baaitjes aan de 8 km lange kustlijn zijn de grootste toeristische trekkers. Tel daarbij op de vele gezellige terrasjes en het grote aantal kwalitatief goede restaurants en het plaatje voor een fantastische vakantie is compleet.

Platja de l’Ampolla

Het grootste strand van Moraira, gelegen in het centrum, is uitermate geschikt voor families met kinderen, omdat het strand zeer geleidelijk over gaat in de vaak zeer rustige zee.

Betaald parkeren kun je aan de noord- en westkant. Gratis parkeren kan aan de zuidkant van het strand, langs de weg richting Calpe.

l'ampolla beach

Platja de las Platgetes

Rustiger strand (met voetendouches) vooral geliefd bij mensen die wel van het uitzicht op zee willen genieten, maar niet op zand willen liggen. Mede dankzij een wandelpromenade met daaraan een grasveld en palmbomen. Wie wil duiken en/of snorkelen kan hier z’n hart ophalen.

Platja del Portet

Dit idyllische en authentieke strand wordt bijna alleen door Spanjaarden bezocht, wat vooral te maken heeft met het gebrek aan openbare parkeerplaatsen.

el portet beach

Alle drie de stranden hebben de fel begeerde Blue Flag en zijn uitgerust met strandwachten/EHBO, douches, kinderspeelplaatsen en restaurants.