moraira shem rentals

Moraira (-Teulada)

De gemeente Teulada-Moraira bestaat uit de tweelingstadjes Moirara en Teulada. Moraira ligt aan de kust en ca. 6 kilometer landinwaarts ligt Teulada. De dorpen zijn vrij klein, maar bijzonder door de vele bezienswaardigheden. Iglésia Fortalesa de Santa Caterina had vroeger twee doeleinden: verdediging en religieus en het is zonder twijfel het belangrijkste gebouw van de gemeente. In 1562 hield de Italiaanse architect J.B. Antonelli toezicht op het vestingwerk van de kerk tegen constante aanvallen door Berberpiraten. De constructie van dit magnifieke gebouw heeft tussen de 35 en 40 jaar geduurd. De bouw werd voltooid door lokale inwoners van Teulada, in 1574 werkten er zelfs meer dan 600 inwoners mee aan het project. Het gebouw bestaat uit een traditioneel gebouw en aanbouwsels, die in de 18e eeuw werden afgebouwd.

Castillo Moraira

Het basisgedeelte van de parochiekerk stamt uit de 16e eeuw. Castillo Moraira is het belangrijkste gebouw van Moraira. Dit fort, dat is gevestigd op het rotsgebergte op l´Ampolla strand, is gebouwd in de 18e eeuw. Ook dit kasteel is gebouwd voor verdediging tegen aanvallen van Berberpiraten.

Heden

Moraira heeft gemiddeld 320 zonnige dagen per jaar waardoor het een bestemming is voor het gehele jaar.

De prachtige jachthaven, vele winkels en restaurants maken het plaatje compleet. In de winter is het vrij rustig in Moraira en zomers heerst er een gezellige drukte zonder dat het té massaal wordt. De sfeervolle terrasjes zijn goed bezet en ook de winkeltjes en de wekelijkse markt op vrijdagochtend worden goed bezocht. Ook voor de particulier is het mogelijk te bieden op verse vis in de visafslag ‘de Lonja’, iedere ochtend om 10.00 uur. Moraira is super schoon, heeft een mooie boulevard en 2 prachtige kleine zandstrandjes. De eerste ligt direct naast het centrum en de tweede langs de kustweg naar El Portet. Het laatste strand is ideaal voor zwemmen en watersporten. Beiden hebben de begeerde blauwe vlag. Dit alles samen met een gezellige relaxte sfeer maakt Moraira bijzonder geliefd.

Het prachtig gelegen appartement, met wijds en zee-gericht zicht, ligt vrijwel direct aan de 620 ligplaatsen tellende jachthaven van Moraira. Via een trap bereikt men de jachthaven, de trendy bar en restaurant Club Nautico. Ook het gezellige centrum is op wandelafstand.