shem rentals moraira feest

Spanje staat bekend als het land van de vele feesten. Vooral het katholieke geloof is de bron voor vele ‘fiestas’. Elk dorp in Spanje heeft minimaal één eigen feest per jaar en het aantal processies in Spanje is ontelbaar.
Uiteraard deelt ook de gemeente Teulada-Moraira in deze traditie en maken beide dorpen zich op voor meerdere feesten per jaar. Net als in veel katholieke landen worden Pasen, Kerstmis maar vooral ook carnaval uitbundig gevierd in Moraira.

Voor Moraira vallen de twee belangrijkste lokale feesten in de zomermaanden.

In juni is er het feest van de Moros y Cristianos(de Moren en Christenen), waarbij op het strand L’Empolla de verovering van de Moren en de herovering door de Christenen nagespeeld worden. Aan het eind van dit feest, dat duurt van de derde donderdag van juni tot en met de zondag daarna, is er een grote parade in het dorp.

In juliis het de tijd voor de feesten van de Mare de Déu del Carmen y la Mare Déu delsDesemparats. Heel veel vuurwerk, een zeeprocessie en een optocht van 18-jarigen door de stad als bruidjes en bruidegommen zijn een spektakel waar je in juli niet omheen kunt in Moraira.